0

Lino už není lino, posunuli jsme se dál!

Když se řekne lino, co se vám při tomto pojmu vybaví? Mnoha lidem naskočí obrázek nevkusné a nekvalitní podlahy z panelákové výstavby let dávno minulých. Avšak pozor! Chyba lávky, dnešní lino, či chcete-li PVC podlaha už je dávno o něčem jiném.

PVC podlahové krytiny

Bylo nebylo jedno lino…

Se znalostí současných možností a technologií se to již skutečně zdá jako úsměvný příběh ze staré pohádky. Lino jako synonymum nekvalitní podlahy je však již hudbou minulosti. Ačkoliv je stále možné na dnešním trhu podlahových krytin najít levná a nekvalitní lina či PVC. Ta jsou ale často poznat hned na první pohled. Jejich provedení a dekor spíše odrazují, než aby zákazníka zaujaly. Stejně tak jejich vizualizace. V interiéru působí na první pohled velmi lacině a „uměle“. Přitom hezkých kvalitních variant již dnes existuje celá řada. Prohlédněte si naši nabídku, kde nabízíme pouze osvědčené a kvalitní typy podlahových krytin za rozumnou cenu.

Role lina

Jak poznat kvalitu

Při výběru PVC podlahové krytiny by vás mělo vždy na prvním místě zajímat její provedení a technické parametry. Hodnotným ukazatelem může být i cena, od které často odvíjí kvalita podlahy. Levnější lino mívá často slabší nášlapnou plochu a v důsledku toho je pak i méně odolné. Rozhodně proto nedoporučujeme pokládku takového PVC do pokojů s vysokou frekvencí užívání, nebo komerčních prostor. Snese jej ložnice či hostinský pokoj, ale rozhodně ne obývací pokoj nebo kuchyně.

Stylový interiér

V současnosti platí, že kvalitní lino nebo PVC podlaha dokáže v interiéru doslova zázraky. Hezky zpracovaná a položená podlahová krytina dokáže vykouzlit neopakovatelný pocit elegance a autentičnosti celého pokoje. Snadná pokládka, snadná údržba a nepřeberné množství vzorů – to jsou základní charakteristiky kvalitní PVC podlahové krytiny.

PVC by se dalo skutečně přirovnat k materiálu budoucnosti. Kvalita provedení v případě strukturovaného povrchu může být natolik dokonalá, že jsou na první pohled jen stěží k rozeznání třeba od podlahy dřevěné. Estetická funkce jde ruku v ruce s výbornými údržbovými vlastnostmi a zároveň mimořádnou trvanlivostí. Novodobé lino je zkrátka sázkou na jistotu, které si svými vlastnostmi a benefity získá každého.

O PVC stručně:

  •         Předchůdcem PVC byla krytina známá jako „lino“. Dnešní materiály však díky technologiím pokročily a jsou kvalitnější, dekory hezčí.
  •         Nové varianty PVC obsahují zabudovanou textilní položku. Tato podložka vyrovná jemné nerovnosti podkladu, tlumí kročejový hluk a je zároveň tepelnou izolací. V naší nabídce naleznete například řadu Texline.
  •        Při výběru PVC krytiny dobře počítejte a vyberte vhodnou šířku, ať vznikne co nejméně spojů.
  •       Dejte pozor na zátěžovou třídu a sílu nášlapné vrstvy – čím jsou hodnoty vyšší, tím je podlaha kvalitnější, odolnější, ale také dražší. 
  •        PVC podlaha je snadná na pokládku i údržbu. Stejně tak se velmi dobře hodí do kombinace s podlahovým topením.

Pokud vás čeká rekonstrukce, nebo přemýšlíte o realizaci nové podlahové krytiny naši zkušení poradci vám rádi poradí s vhodným výběrem. Neváhejte se na nás obrátit nebo nás rovnou navštivte na našich prodejnách!