0

Nášlapná vrstva u PVC vinylové podlahy

Vybíráte vinylovou podlahu do Vaší domácnosti, ale neorientujete se ve všech kritériích, které by ideální PVC vinylová podlaha měla splňovat? V tomto článku Vám objasníme termín nášlapná vrstva, která představuje základní měřítko kvality PVC vinylové podlahy.

Mezi jedno z nejdůležitějších kritérií při výběru vinylové podlahy (PVC podlahy) je tzv. tloušťka nášlapné vrstvy. Jedná se zjednodušeně řečeno o jednu z nejvrchnějších vrstev na PVC podlahy. Tato vrstva má za účel chránit samotný design (potisk) PVC podlahy. Jedná se vlastě o takový ochranný film, který chrání dekor proti poničení.

Na této vrstvě se nachází většinou už jen PUR vrstva, která je zde kvůli bezproblémové údržbě. PUR vrstva uzavře dokonale všechny mikropraskliny a tím zabrání „zašlapávání špíny“ do PVC podlahy.

Dle nášlapné vrstvy je PVC rozděleno do základních skupin pro využití:

  • Bytová zátěž: nášlapná vrstva s tloušťkou 0,15-0,35 mm
  • Komerční zátěž: nášlapná vrstva s tloušťkou 0,40-0,80 mm (i vyšší)

Vrstvy vinylové podlahy

Z naší zkušenosti můžeme doporučit pro bytové použití PVC vinylové podlahy s nášlapnou vrstvou 0,25 – 0,4 mm. Tato tloušťka Vám ochrání dekor PVC podlahy při standartní bytové zátěži. V naší nabídce najdete s touto tloušťkou nášlapné vrstvy řady: Texline, HQR, Home Comfort, Gratex, Texalino a další.

V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte online či se obraťte přímo na naše zkušené pracovníky na prodejnách Koberce K+K, kteří vám rádi ochotně poradí a v případě zájmu i zdarma zaměří vaše podlahové prostory.