0

Jednatel společnosti Koberce K+K si prostě umí vybrat tu nejlepší podlahu

V roce 2017 se rozrostla rodina našeho jednatele firmy Ondřeje Nováka o dalšího člena, a to byl i jeden z důvodů, proč se rozhodl pro výstavbu nového rodinného domu. Při volbě výběru podlahové krytiny do své domácnosti měl na výběr z mnoha možností. Ondra si vybral jednu z nejlepších podlah na našem trhu, a to vinylové dílce Creation 55 Clic Systém od firmy Gerflor. Zároveň se pustil i do pokládky vinylové podlahy, což v jeho případě není opravdu žádný problém, i když si mohl vyžádat pomoc přítele na telefonu, rozhodl se pro rychlou akci a důvěru ve své schopnosti.

Vinyl - Gerflor Creation 55 Clic System

Při výběru hrálo roli hned několik aspektů:

1. Anhydridový podklad 

Tento podklad se používá v dnešní době snad pro všechny novostavby. Jeho výhoda je nulové pnutí. Nevýhoda spočívá v tom, že by neměl být použit jako finální podklad pro lepení jakékoli krytiny. Pokud by se rozhodl pro lepené vinylové dílce nebo třeba dlažbu, musel by přistoupit k aplikaci nivelační stěrky. Proto mohl vinylové dílce Creation 55 Clic Systém bez problémů instalovat přímo na tento podklad.

 

2. Jednoduchá pokládka

Vinylové dílce v systému „klik“ si v podstatě v dnešní době internetu a video návodů položí každý šikovnější kutil. Tím nechceme rozhodně shazovat kvality našeho jednatele, který se mimo jiné na začátku svého působení v naší firmě věnoval také pokládce podlahových krytin, a to velice úspěšně (dle ohlasů našich zákazníků :) )

 Pokládky podlahové krytiny Gerflor

 3. Podlahové topení

Tyto podlahové dílce se mohou instalovat na podlahové topení bez jakýchkoli omezení. Vinylové dílce mají jeden z nejmenších tepelných odporů ze všech podlahových krytin.

 4. Odpad

Jelikož se jednalo o domácnost, která má poměrně členité místnosti bylo potřeba zvolit vinylové dílce jako variantu s nejmenším prořezem a tím se podlaha stala šetrnější pro jeho peněženku.

 5. Údržba

Vinylové dílce mají na své vrchní straně PUR vrstvu, která umožnuje snadnou údržbu podlahy.

 6. Životnost podlahy

Tento typ vinylové podlahy má nášlapnou vrstvu 0,55 mm což je vlastně parametr, který vyhovuje i pro mírně namáhané komerční prostory, takže pro domácí využití nadprůměrná hodnota pro ochranu před opotřebením a poškozením povrchu podlahové krytiny. 

 

Parametry vinylových dílců Creation 55 Clic System

Pokládky podlahové krytiny Gerflor jednatel společnosti Koberce K+K

  • Jednoduchá a snadná instalace, není potřeba lepidlo díky klipovému systému Gerflor na obou stranách, snadno se řeže (žádný hluk ani prach)
  • Nenáročná příprava podkladu, kompatibilní s keramikou (bez nerovností podkladu, bezešvé dlaždice), podlahové topení ve vlhkých místnostech (koupelny, kuchyně)
  • 100% vodotěsné
  • Akustické vlastnosti: kročejová neprůzvučnost o 12 dB nižší než laminát, třída B (laminát = třída C nebo D)
  • Upraveno pro střední provoz (lehký komerční, kanceláře, pohostinství, restaurace, bydlení): 0,55 nášlapná vrstva
  • 69 dostupných typů designu, 7 různých velikostí dílců a desek
  • Ekologicky odpovědný sortiment: 100% recyklovatelné, v souladu s nařízením REACH
  • 1 - Povrchová úprava vinylové podlahy PUR+
  • 2 - Průhledná nášlapná vrstva 0,55 mm
  • 3 - Design vinylové podlahy s potiskem
  • 4 - Kompaktní podkladová vrstva vyztužená skelným vláknem