0

Léto doma: Proč zvolit rekonstrukci podlahy místo dovolené?

Tradičně je léto spojováno s dovolenou u moře. Pláž, švédské stoly a exotické turistické památky. Co kdybyste to ale letos udělali jinak? Namísto dovolené vložte čas a energii do rekonstrukce podlahy vašeho obývacího pokoje, ložnice či chodby! Uvidíte, že tento projekt vám přinese mnohem větší radost a navíc ještě obohatí interiér.

Mezi nejoblíbenější podlahové krytiny patří jednoznačně vinylové podlahy, koberce a PVC. Všechny varianty mají své specifické výhody a je jen na vás, který typ si vyberete a který lépe odpovídá stylu vašeho bydlení.

Koberce přinášejí komfort, teplo a útulno

Koberce do obýváku nebo ložnice jsou ideální volbou pro ty, kdo hledají pohodlí a teplý pocit pod nohama. Tlumí hluk a dodávají pocit útulnosti, což ocení zejména rodiny s dětmi nebo obyvatelé bytových domů. Co se týče dekoru a barev, koberce do obývacích pokojů nabízejí téměř neomezené možnosti. Do ložnice vybírejte spíše tlumené barvy, které podporují klid a harmonii.

Pro rustikální styl, který je inspirován venkovským životem a vyznačuje se použitím přírodních materiálů, můžete zvolit koberec s hrubým tkaním a přírodními tóny. Skandinávský styl, známý svým minimalistickým designem a světlými tóny, může být doplněn jasně bílým nebo šedým kobercem. Pro ty, kteří preferují glamour styl, plný luxusu a jiskřivých prvků, může být ideální koberec s dlouhým vlasem nebo třpytivým efektem.

PVC podlahy jsou odolné a snadno se udržují

Lino nebo také PVC podlahy jsou zase oblíbené pro svou odolnost, snadnou údržbu a voděodolnost. Porot se nejčastěji pokládají do chodeb, předsíní nebo obývacích pokojů, kde je doplní koberce pod konferenční stolek. Máte-li domácí mazlíčky, neexistuje do obývacího pokoje lepší volba. Dekory imitující přírodní materiály jsou navíc tak dokonalé, že je na první pohled od těch skutečných ani nerozeznáte. 

Podívejte se na různé dekory PVC podlah:

Pokud vás oslovuje skandinávský styl, můžete zvolit PVC podlahu s dekorem světlého dřeva. Pro rustikální styl se zase skvěle hodí podlaha imitující široká dřevěná prkna. Říkáte si, proč se vůbec nabízí dekor šedého betonu? No přeci pro stále populárnější industriální interiéry! Naopak pro ty, kdo mají rádi trochu luxusu, tu jsou PVC podlahy s mramorovým vzorem pro vytvoření glamour atmosféry. 

Skoro nezničitelná vinylová podlaha

Nehodí se k vám domů ani koberce, ale ani PVC? Nevadí, vinylovou podlahu si jednoduše zamilujete. Ať si říká kdo chce co chce, hladké podlahy jsou prostě v módě a jejich jednoduchá údržba je v dnešní uspěchané době nepřekonatelná. 

Oproti PVC, které jsou v rolích, se vinylové dílce pokládají po jednotlivých lamelách. Jejich pokládka tak může být zdlouhavá, proto pokud nemáte dostatek času zvolte raději PVC v roli. Vinyl má však také mnoho výhod, jednou z nich je fakt, že pokud si uděláte díru do jednoho dílce, nemusíte hned měnit celou podlahu. Tento dílec se dá vyměnit a podlaha bude opět jako nová. A milovníci parket si také přijdou na své, protože jednotlivé vinylové dílce můžete poskládat do stromečku, stejně jako parkety, od pravých dřevěných parket poté bude vinyl k nerozeznání.  

Ať už zvolíte koberec, vinyl nebo PVC, váš obývací pokoj získá po rekonstrukci naprosto nový rozměr. Namísto krátkodobé radosti z dovolené u moře si vytvoříte prostředí, které budete milovat každý den. Investice do domova se prostě vždy vyplatí, tak si užijte léto s novým projektem!