0

Historie společnosti Koberce K+K

Jak to s naší společností bylo od začátku? Jaké prostory jsme obývali a kam jsme se posunuli? Historie vzniku společnosti Koberce K+K sahá již do roku 1993. 

Naše společnost byla založena v roce 1993 v Příbrami. Koberce jsme tehdy řezali ve stodole v obci Pičín a rozváželi jsme je zákazníkům sami. Později byla otevřena první prodejna ve velmi skromném prostředí tehdejších sběrných surovin na Rynečku v Příbrami, která se mohla „pochlubit“ prostorem o velikosti 170 m2 prodejní plochy, což na začátek devadesátých let byla suverénně největší prodejna s podlahovými krytinami na Příbramsku.

O dva roky později v roce 1995 jsme již otevírali další tři pobočky. Milevsko -  na místě areálu Jednoty, České Budějovice – v tehdejším podniku Družba a Mladá Boleslav – přímo na náměstí, to byly naše cílové destinace.  Dnes již na těchto adresách nesídlíme. S vývojem společnosti a trhu jsme byli nuceni v některých městech provozovnu přesunout na jinou adresu, nicméně na tyto začátky s úsměvem a rádi vzpomínáme.

O tři roky později přišel velký zlom společnosti, kdy byl položen základní kámen našeho hlavního sídla firmy Koberce K+K v Příbrami na Evropské ulici. Tato vlajková loď společnosti měla disponovat širokým kancelářským zázemím, velkým skladem a největším prodejním prostorem v širokém okrese pro uspokojení narůstající poptávky zákazníků. Do té doby byl hlavní sklad stále ve stodolách v Pičíně.

Téhož roku jsme otevřeli další tři nové pobočky. Jednalo se konkrétně o pobočku ve Svatobořicích (Mistřín), Děčíně (Vilsnice) a Trutnově (Horní Staré město). Dodnes naši zákazníci v Trutnově s nostalgií vzpomínají na protančené hodiny v budově kulturního domu, kde naše pobočka vznikla.

Osudný rok 1999

Rok 1999 a den 2. 9. se zapíše velmi výrazným písmem do historie naší společnosti. Za přítomnosti vedení společnosti a pod dohledem moderátorky České televize paní Hany Heřmánkové je slavnostně přestřižena páska při otevření naší největší a nejmodernější pobočky v Příbrami.

Následující rok přinesl mnoho nových věcí a firma Koberce K+K otevírá další pobočku, tentokrát ve městě perníku, Velké Pardubické a výborného hokeje. Tato provozovna sídlila v nadzemním patře a dodávky těžkých rolí do patra, pro doplnění zboží, byly někdy nadlidským výkonem. Dnes jsme v Pardubicích na nové adrese s útulnou vzorkovou prodejnou.

Praha jako hlavní město nemohla zůstat bez pobočky společnosti Koberce K+K a tak jsme v roce 2010 otevřeli v Pražské tržnici v Holešovicích novou menší prodejnu. Nacházíme se v širším centru Prahy 1 a nespornou výhodou této pobočky je možnost parkování zdarma (60 minut) až přímo před naší prodejnou.

Pro uspokojení poptávky v regionu Svatobořice - Kyjov jsme otevřeli v září 2016 naši zatím poslední pobočku ve městě Kyjov, kde jsme v samotném centru města, tedy v docházkové vzdálenosti bez nutnosti použít vůz.

A jak je to dnes?

Společnost se rozrůstala až na úctyhodných 42 poboček, z toho dvě byly dokonce otevřeny v Německu. V roce 2004 však došlo k rozdělení společnosti na dvě samostatné jednotky. Dnes funguje již jen ta, která byla založena v Příbrami. Naše společnost, Koberce K+K, dnes čítá 10 poboček, a je tedy menší, ale daleko efektivnější s velkou orientací na kvalitu personálu, který se snaží velmi profesionálně obsloužit své zákazníky.